Upp i rök (åk 8)

Kursinnehåll

Bränder och annan vandalisering i skolor är ett stort samhällsproblem som varje år kostar hundratals miljoner kronor. Räddningstjänsten besöker därför varje år eleverna i årskurs 8 i Karlskrona och Ronneby kommun. Utbildningen genomförs i samarbete med Brandskyddsförening och behandlar konsekvenserna av skolbränder samt ungdomarnas eget beteende och handlande.

Kursmål

Syftet med denna utbildning är att motverka anlagd brand i Sverige och i våra skolor. Något som tyvärr är väldigt vanligt. Vi presenterar även Räddningstjänstens verksamhet och vi lär eleverna om brandsäkerhet och hur man ska agera om olyckan är framme. Utbildningen varar cirka 1,5 timme.

Förutsättningar

På grund av rådande pandemi erbjuder vi endast distansundervisning för tillfället. Detta görs genom Skype och efter ni bokat in er klass så får ni ett mejl med länk och instruktioner till ”klassrummet”. Skapa en bokning per klass. Välj mellan tillgängliga datum i listan nedan. Skulle inget datum passa går det bra att mejla externutbildningrob@karlskrona.se för att boka ett annat datum.


Pris: 0 kr exkl. moms

Kommande tillfällen i

Platsbaserad

Tillfället saknar adress
2021-08-30 - 09:00 - 11:30
En plats kvar
0 kr exkl. moms
Tillfället saknar adress
2021-09-06 - 09:00 - 11:30
En plats kvar
0 kr exkl. moms
Tillfället saknar adress
2021-09-13 - 09:00 - 11:30
En plats kvar
0 kr exkl. moms